-پوششهای بیمه نامه شخص ثالث شامل چه مواردی خواهند شد؟
به طور کلی در بیمه شخص ثالث خطرات تحت پوشش بیمه عبارتند از: 1 ـ تصادف و یا هر نوع سانحه ناشي از وسايل نقليه بر اثر حوادث غيرمترقبه. 2 ـ خسارتهایی که از محمولات وسیله نقلیه به اشخاص ثالث وارد میشود. 3 ـ پرداخت غرامت فوت و نقص عضو دائم و موقت اشخاص ثالث شامل دیه و ارش. (دیه نقص عضو موقت که از سوی قاضی تعیین میشود) 4 ـ جبران هزینههای درمانی ناشی از مصدومیت اشخاص ثالث در سوانح رانندگی؛ چنانچه مشمول قانون دیگری نباشد. 5 ـ جبران خسارتهای مالی وارد به اشخاص ثالث.
نکته 1: منظور از اشخاص ثالث، کلیه سرنشینان وسیله بیمه شده و یا افراد خارج از آن هستند که به سبب حادثه به آنها خسارت وارد شده است.
نکته 2: تعداد سرنشینان تحت پوشش هر خودرو بر اساس ظرفیت خودرو میباشد.
-آیا امکان انتقال بیمه نامه شخص ثالث پس از فروش خودرو وجود دارد؟ انتقال تخفیف بیمه چطور؟
بر اساس ماده 6 قانون بیمه شخص ثالث، از تاريخ انتقال مالكيت وسيله نقليه، كليه حقوق و تعهدات ناشي از قرارداد بيمه به خریدار خودرو منتقل ميشود و او تا پايان مدت قرارداد بيمه، بيمهگذار محسوب ميشود. بر اساس تبصره این قانون، كليه تخفيفهایی كه به واسطه «نداشتن حوادث منجر به خسارت» در قرارداد بيمه اعمال شده باشد، متعلق به فروشنده خودرو است. او ميتواند تخفيفهای مذكور را به وسيله نقليه ديگری از همان نوع، كه متعلق به خود او، همسر، والدين و يا فرزندان بلاواسطه او باشد، منتقل كند.
-چه مواردی باعث افزایش هزینه بیمه نامه شخص ثالث خواهند شد؟
نرخ بیمه شخص ثالث، از طرف بیمه مرکزی تعیین میشود. حق بیمه تعیین شده بر اساس مشخصه موتوری خودرو (سه سیلندر، چهار، شش و یا هشت سیلندر) میباشد که باعث افزایش آن میشود. علاوه بر این، تأخیر در تمدید بیمهنامه شخص ثالث موجب میشود تا در زمان تمدید بیمهنامه، مجبور هستید تا جریمه دیرکرد آن را بپردازید.
-آیا تغییر شرکت بیمه امکانپذیر است؟ قوانین و مقررات آن به چه صورت است؟
بله، برای تمدید بیمهنامه شما میتوانید به هر یک از شرکتهای بیمهای مورد نظر خود مراجعه کنید و در خواست تمدید بیمهنامه نمایید. همچنین تخفیفات بیمه شخص ثالث خودرو شما نیز حفظ خواهد شد.
-آیا امکان صدور المثنی برای بیمه نامه شخص ثالث وجود دارد؟
در صورت مفقودی بیمهنامه، امکان صدور المثنی برای بیمهنامه شخص ثالث وجود ندارد؛ اما گواهی مفقودی صادر خواهد شد. در صورت مفقودی، فرد بیمهگذار لازم است تا با در دست داشتن کارت خودرو و یا سند سبز آن، به نمایندگی صادرکننده بیمهنامه مراجعه کند. همچنین در صورتی که بیمهنامه جدید از همان شرکت بیمهگر قبلی خریداری شود، تخفیفها از بین نخواهد رفت.
-چه کسانی میتوانند تحت پوشش بیمه درمان تکمیلی قرار گیرند؟
کارکنان رسمی، پیمانی یا قراردادی بیمهگذار و اعضای خانوادهشان
-هزینههای پاراکلینیکی در بیمه درمان تکمیلی چیست ؟
پاراکلینیک یعنی مجموعه خدمات درمانی که مربوط به مشکلاتی در بدن است که با معاینه عادی کشف نمیشود. و نیاز به بررسیهای آزمایشگاهی دارد. هزینههای پاراکلینیکی 2 نوع 1 و 2دارد.
هزینههای پاراکلینیکی نوع اول: ماموگرافی، انواع اسکن، دانسیتومتری، انواع آندوسکوپی، اکوکاردیوگرافی، شامل سونوگرافی، ام آر آی، استرس اکو،
هزینههای پاراکلینیکی نوع دوم: نوار عضله، نوار مغز، شنواییسنجی، آنژیوگرافی چشم، بیناییسنجی، تست تنفسی، تست ورزش، نوار مثانه، مانیتورینگ قلب.
-شرایط سنی برای بیمه درمان تکمیلی چگونه است؟
حداکثر سن برای گروههای زیر ۱۰۰۰ نفر ۶۰ سال است و سنین بیشتر از ۶۰ سال، باید حق بیمه بیشتری را پرداخت کنند، تا تحت پوشش بیمه قرار بگیرند. درصورتیکه بیمهشده در طولمدت بیمه فوت کند، اگر اعضای خانواده وی حق بیمه را پرداخت کنند، بیمه ادامه خواهد داشت.
-چه خطراتی در بیمه درمان تحت پوشش قرار نمیگیرند؟